Laatste dag in Portugal
21 oktober 2025 - Odeceixe, Portugal
Vanochtend werden we wakker in Odeceixe. Officieel stond er een wandeling van 14 km gepland, waarbij we zouden eindigen in.... Odeceixe. Mam voelde zich niet helemaal fit, en terwijl alle weers voorspellingen zeiden dat het droog was of zo droog zou worden, regende het heel hard.
Aangezien we vakantie hebben besloten we om het lekker rustig aan te doen. Ik heb alle was gewassen bij een wasserette. Donderdag ben ik namelijk gelijk weer aan het werk. En michiel, die schat, heeft al genoeg was in Deventer. Daarna zijn we een aantal souvenirshops afgegaan voor het thuisfront, hebben we boodschappen gedaan voor morgen om te eindigen met een heerlijke koffie op het teras. Om onze wandelvakantie nog een beetje eer aan te doen hebben we dé attractie van Odeceixe bekeken: een molen uit 1895 die bovenop een hele steile heuvel staat. Wanneer er een busladingen vol felgekleurde toeristen aankomt die van verraf (en dichtbij) foto's beginnen te maken besluiten we om verder te lopen. Ik denk wel dat we in een heleboel fotoalbums terecht gaan komen.
Onze laatste avond in Portugal brachten we door bij een visrestaurant. Onze ober neemt de bestelling op en antwoordt in het nederlands! Wat blijkt, hij heeft een tijdje in Brabant gewoond. Een tijdje later horen we hem in het vloeiend Frans een andere bestelling opnemen, hij heeft ook in Quebec gewoond. Bij navraag blijkt hij 7(!) talen te spreken. Hij heeft er duidelijk lol in. De vis was heerlijk (volgens mam) het varkensvlees ook ;).
De tassen zijn gepakt, de koffers staan klaar en de lunch is gesmeerd. Morgen gaan we om 9.20 met de bus naar Lissabon en zijn we om 19.10 weer op Eindhoven Airport. Mam schrijft morgen nog een afsluitend verhaal over de terugreis! Alvast bedankt voor het lezen en weltrusten.
Liefs, Yvonne

Was mooi om te zien en ook om te lezen!
Goede reis terug morgen!
😘van Carolien
Het was genieten om elke dag een gezellig verhaal te lezen, hartstikke leuk hoor.
Een goede terugreis morgen!.
Tot morgen!
Ik wens jullie voot morgen een goede terugreis. Veel liefs❤️❤️en welterusten😴
Fijn om met jullie mee te mogen reizen…. Chapo voor de prestatie die jullie ‘hand in hand’ geleverd hebben!!! En natuurlijk thanx voor de prachtige beschrijving van de reis!
Goede terugreis ❤️