Van de regen in de drup? en: hebben jullie honger?

23 juli 2024 - Hanoi, Vietnam

Na een keizerlijk ontbijt om half 8 ( voor mij :bloemkool, broccoli, witte rijst, gebakken ei, broodje bapao en fruit) vertrekken we in de stromende regen naar Hoa Lu, de vroegere hoofdstad van Vietnam. Het busje rijdt zo' n 80 km naar het zuiden. Daar doen we twee uur over. Mijn bewondering voor de chaufferskwaliteiten stijgen per kilometer in deze drukte met slecht zicht.

We stappen uit en merken dat we van de regen in de drup komen, wat prima is in dertig graden. Op de foto's kun je de tempel zien van de eerste dynastie Dinh. In 968 versloeg deze keizer na drie jaar oorlog de 12 heren die door het hele land in opstand waren gekomen en wist hij het land te herenigen.

Hebben jullie al honger vraagt onze gids. Nee, het is pas 12 uur. Dan gaan we naar de tempel van de tweede dynastie: de Ly dynastie (980 tot 1225), 500 meter verderop. Hier is geen draak meer uitgebeeld op de sacrofaag, hij was wat minder belangrijk. Voor hem als dier een olifant. De dorpel om de tempel te betreden  is hoog (foto) Daardoor moet je naar beneden kijken  om niet te struikelen bij het binnengaan.  Het hoofd naar beneden betekent: respect en eerbied.

Hebben jullie al honger? mmmm... Ja, het is 13 uur. Mmmmm......toch nog even wachten want we gaan eerst een fietstocht maken van een uur. Het drupt af en toe wat maar als echte Hollanders vinden we dat geen punt. En het blijkt alleszins de moeite waard! Meanderen door smalle straatjes in mooie kleine dorpjes, langs rijstvelden waar geplant wordt, stoppen bij rijstvelden waar buffels in lopen die de bladeren van de rijstplant eten, langs bloemenvelden met grote roze bloemen de heilige lotus , langs dragonfruit, papaya's, en fruit waar ik nog nooit van heb gehoord en dus de naam ook niet meer weet. Foto's maken en weer verder fietsen. Regencape? welnee, het drupt alleen wat.

Wanneer we om kwart over twee gaan zitten voor een lunch zegt de reisleider: graag vlot bedienen, deze mensen hebben honger:)

Daarna komt het allermooiste: in een houten bootje in de lagune Minh Binh je laten verrassen door de steile rotsen waarop apen wonen, een adembenemend mooie tocht (zie foto en filmpje)

En morgen? de tocht naar Halong Bay en overnachting op een schip gaat door (werd eerst afgelast ivm een typhoon)

Niks van de regen in de drup, het is hier fantastisch!

Joepie!

Liefs van Yvonne  en Gerdien

1. Adi:
    23 juli 2024
    Wat bijzonder allemaal, niks lijkt op Nederland, behalve de fietsen. Toch iets dat vertrouwd is.
  2. Carolien:
    23 juli 2024
    Mooie foto’s, mooi groen allemaal!
  3. Carolien:
    23 juli 2024
    Mooi groen allemaal, prachtige foto’s!
  4. Karel:
    23 juli 2024
    Prachtig, zo bijzonder dit allemaal. Mooie foto's
  5. Klarie:
    Wat een belevenis.
  6. Greta:
    23 juli 2024
    Fantastisch ik geniet met jullie mee😘
  7. Thea:
    23 juli 2024
    Wat een mooi verhaal weer, en wat een mooie natuur en ook heel bijzonder.
    Fijn dat jullie zo genieten, mooi om te zien.
    Dikke knuffel voor jullie😘
  8. Karin:
    23 juli 2024
    Gaaf dit, de fietstocht leek me t mooist
  9. Annelies:
    23 juli 2024
    Wow! Wat gaaf! Bijzondere dingen zien jullie daar... Die boottocht lijkt me echt geweldig!
  10. Sary:
    23 juli 2024
    Jullie beleven heel wat tijdens jullie vakantie in Het Verre Oosten.
    Dank voor de verjaardagsgroet!!!
  11. Dineke:
    23 juli 2024
    Het klinkt als een heel fijne dag in een buitengewone omgeving. Wat zijn jullie actief!👍